середа, 29 травня 2013 11:15

Іноземці їдуть у Київ за дешевими перуками
10

Фото: Фото надане Людмилою Богатиренко

Людмила Богатиренко чотири роки торгує перуками. Ціни у її салоні стартують від $300 - 2,4 тис. грн. Найдорожчі коштують 50 тис. грн.

"Дешеві перуки роблять зі штучного волосся, дорогі - з натурального. Найдорожчими вважають коси слов'янок, - говорить Людмила Іванівна - Я співпрацюю з трьома виробниками, які плетуть і шиють перуки. Кожен має свою техніку плетива і виробництва. Товар у салон постачають не постійно. Це нерентабельно. Коли клієнт приходить у магазин, частину продукції бачить на манекенах, частину - у каталогах. Може перуку купити одразу або залишити завдаток і замовити шиньйон чи перуку з каталогу. Ми допомагаємо покупцеві визначитися із зачіскою, довжиною волосся і кольором перуки, знімаємо мірки".

Виробники самі закуповують волосся у перукарнях або використовують синтетичні коси.

"Щоб продати перуки, треба постійно йти у ногу з модою, - каже Людмила Іванівна. - Щоб торг пішов, постійно рекламуємо перуки в соціальних мережах, через рекламу в інтернеті і глянцевих жіночих журналах. Попит на штучні перуки зростає перед Хелловіном і Новим роком. Натуральні купують у весняно-літній період весіль, перед випускними вечорами".

За словами Богатиренко, волосся для перук піддають технічній обробці, фарбують. Хоча найбільше цінується його природній колір.

"Для основи перуки використовують силіконову сіточку з імітацією під шкіру голови. У неї вплітають натуральне чи штучне волосся. Щоб собівартість перуки була дешевшою, силіконову сітку можуть замінювати на тканинну. Раніше був попит лише на довгі перуки. Тепер дівчата з волоссям до пояса приходять і купують короткі каре та каскади. Гарну перуку важко відрізнити від справжнього волосся", - розповіла жінка.

Серед замовників Богатиренко - артисти цирку, перукарі, модельні агентства, співаки.

"Є літні люди, які під перукою хочуть приховати сивину чи залисини. Дехто бере для конспірації. Часто звертаються іноземці, які приїхали в Україну на кілька днів. У нас перуки набагато дешевші, ніж у Європі чи Штатах. Закордонні покупці вибирають з того, що виставлено на вітрині, бо не мають часу чекати на своє замовлення два-три тижні. На застарілі моделі робимо знижки до 20%", - розповідає Людмила Іванівна.

Зараз ви читаєте новину «Іноземці їдуть у Київ за дешевими перуками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути