понеділок, 20 травня 2013 14:44

Репетитори англійської й німецької мов заробляють 6 тисяч на місяць

Репетитори англійської й німецької мов заробляють 6 тисяч на місяць
За урок беруть 150 гривень. Фото: all.biz

"Для того щоб працювати приватним репетитором іноземних мов, варто закінчити не просто мовні курси, а лінгвістичний університет. Крім знань мови, там дадуть опанувати навички роботи з учнями. Це дасть можливість заробляти по 5 тисяч гривень на місяць", - впевнена киянка Лідія Зуєва. Жінка понад 11 років викладає англійську й німецьку мову в школі з поглибленим вивченням іноземних мов. Крім основної роботи, проводить приватні заняття у себе вдома.

"Деякі мої знайомі закінчили курси і відразу почали викладати мову самі. Мову вони знають, а от як викладати - ні. Я за півтори години індивідуального уроку беру з учня в середньому 150 гривень. Володію різними методиками викладання. Це збільшує кількість клієнтів. Приходять учні старших класів, менеджери, бізнесмени", - розповідає жінка.

Щодня після основної роботи проводить 2 заняття. Від них має 300 гривень, за тиждень заробляє 1,5 тис. грн. У вихідні відпочиває. Таким чином, на місяць заробляє близько 6 тис. грн.

"У мене завжди фіксована ціна незалежно від того, яку мову людина зі мною вивчає - німецьку чи англійську. Кожен учень ходить до мене регулярно. Найбільше студентів маю перед вступними іспитами у ВНЗ", - зазначила Зуєва.

Щоб заробляти 6 тис. грн, важливо добре себе зарекомендувати, "обрости" клієнтами.

"Тоді вас будуть радити родичам, знайомим і навіть незнайомим. До цього я йшла не один рік, постійно над собою працювала. Адже люди бачать і відчувають, наскільки викладач професійно підготовлений. У викладачів із гарною репутацією - по 5 приватних занять на день, працюють вони з ранку до вечора. Тоді це заняття може приносити й по 1000 гривень на день, але таке буває геть не часто", - запевнила жінка.

Цього року восени захищатиме кандидатську дисертацію.

"Можливо, після цього трохи підніму вартість за заняття. Наявність наукового ступеню так чи інакше дозволяє викладачу підвищити авторитет. Тоді він має моральне право підняти вартість за урок на 20-50%", - розповіла Зуєва.

Заробляти на уроках іноземних мов можна й без наукових ступенів, впевнена жінка.

"Студенти мовних вузів беруть за урок значно менше грошей, але про низьку якість занять це аж ніяк не говорить. Адже найкраще англійську й німецьку знають студенти на 3-4 курсі. В цей період розмовні заняття найбільш активні. Молоді люди пам'ятають і постійно повторюють по п'ять-сім синонімів кожного слова", - підсумувала вона.

Зараз ви читаєте новину «Репетитори англійської й німецької мов заробляють 6 тисяч на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути