субота, 22 жовтня 2016 14:36

Гривню назвали однією з найслабших валют СНД

Гривню назвали однією з найслабших валют СНД
Фото: times.mk

Однією з найслабших валют СНД виявилася гривня. За даними інформаційно-аналітичного центру ForexClub вона знизилася на 4,3%.

Найбільше зміцнилися білоруський і російський рублі. У той час відносно американського долара знизились азербайджанський манат і українська гривня. Про це повідомляє news.finance.

На українську гривню вплинуло зниження цін на пшеницю і руду. Через це зменшився приплив валютної виручки в країну. Попит на іноземну валюту підвищився напередодні закупівлі енергоносіїв для опалювального сезону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс валют: євро сильно подешевшав у обмінниках

Тиск на гривню знизиться до кінця року.

"НБУ зміг сформувати запас міцності для стримування спекуляцій на ринку за рахунок отримання третього траншу кредиту МВФ і розміщення єврооблігацій під гарантії США. Стабілізація цін на світових сировинних ринках сприяє припливу валютної виручки в країну. Ці фактори, за відсутності форс-мажорних обставин, будуть утримувати курс гривні до кінця року в межах 26-27,5 гривень за долар", – зазначає експерт Андрій Шевчишин.

Зараз ви читаєте новину «Гривню назвали однією з найслабших валют СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути