пʼятниця, 29 травня 2015 10:04

Геращенко пропонує відібрати у Фірташа заводи за борги

Геращенко пропонує відібрати у Фірташа заводи за борги
Фото: lenta.ru

Україна має конфіскувати підприємства олігарха Дмитра Фірташа за газові борги.

Так відреагував на зупинку роботи підприємств "Азот" у Черкасах і "Рівнеазот" групи Дмитра Фірташа Ostchem народний депутат Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Якщо Дмитро Фірташ не хоче розплачуватися за боргами, то його заводи з виробництва добрив держава Україна повинна конфіскувати за рахунок боргів за газ. А потім - або продати міжнародним хімічним концернам за найвищу ціну або поставити ефективного державного менеджера, який розвиватиме цю важливу для економіки України галузь", - запропонував народний депутат.

За його інформацією, загальна заборгованість підприємств за отриманий від держави в 2010- 2013 роках газ оцінюється в 5,7 млрд грн.

"За курсом долара, який був у період 2010-2013 років, це була сума більш ніж в 700 мільйонів доларів США. Газ, який купувався НАК "Нафтогаз" в Росії і борги за який вішалися на весь український народ, надавався підприємствам Фірташа, які за нього розплачувалися коли хотіли або не розплачувалися взагалі", - зауважив Геращенко.

Нагадаємо, що напередодні прес-служба "Ostchem" повідомила про призупинення роботи підприємств з в вироблення добрив у Черкасах та Рівному, яке може зірвати посівну і позбавити роботи тисячі українців.

В компанії заявляють про фабрикацію кримінальних справ проти посадових осіб підприємств Ostchem, а також називають "незаконним арешт у заводів основної сировини – газу".

Зараз ви читаєте новину «Геращенко пропонує відібрати у Фірташа заводи за борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути