вівторок, 01 грудня 2015 18:42

"Газпром" чекає на рішення Путіна заморозити "Турецький потік" - ЗМІ

"Газпром" чекає на рішення Путіна заморозити "Турецький потік" - ЗМІ
Фото: espreso.tv

Після підписання указу про санкції щодо Туреччини президент Росії Володимир Путін може заморозити проект "Турецький потік".

Про це пише "Reuters" з посиланням на джерела в "Газпромі".

У компанії рішення поки не прийняли, керівництво російського монополіста чекає інструкцій від президента.

"Ми очікуємо, що глава держави, ймовірно, оголосить про замороження "Турецького потоку", або, як мінімум, може бути заявлено про відстрочку", — повідомило Reuters на умовах анонімності джерело в "Газпромі".

Друге джерело пояснило, що в компанії сподіваються, що реалізацію проекту лише відкладуть на кілька років, а не повністю скасують.

Водночас, джерело в російському уряді сказало виданню РБК, що переговори по "Турецькому потоку" призупинено до нормалізації ситуації.

Глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв раніше заявляв, що будівництво "Турецького потоку" підпадає під дію обмежень щодо Туреччини. "Цей проект нічим не відрізняється від будь-якого іншого проекту, і точно так мова йде про наше інвестиційне співробітництво", — сказав Улюкаєв.

У постанові уряду РФ, яка визначає санкції відносно Туреччини, "Турецький потік" не згадується. Однак документ наказує припинити діяльність Змішаної міжурядової Російсько-Турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва.

Знайоме з ходом переговорів джерело ТАСС повідомило, що одночасно з припиненням роботи цієї комісії зупиниться обговорення проекту "Турецький потік".

Читайте також: "Газпром" намарно "закопав" у землю труб на 18 мільярдів

Нагадаємо, що "Турецький потік" мав замінити заблокований Євросоюзом "Південний потік" і допомогти РФ відмовитися від транзиту газу в Європу через Україну. Про його будівництво домовились торік.

Будівництво, яке планували почати в червні-липні цього року, а запустити перші поставки — в грудні 2016-го, весь час відкладали через відсутність міжурядових угод з Туреччиною.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" чекає на рішення Путіна заморозити "Турецький потік" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути