четвер, 26 листопада 2015 17:19

Росія згортає "Турецький потік"

Росія згортає "Турецький потік"

Росія припиняє роботу над низкою проектів інвестиційних і торговельних угод із Туреччиною. Зокрема, це стосується проекту газопроводу "Турецький потік".

Про це заявив міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв, передає "Інтерфакс".

"Ця угода про вільну торгівлю послугами та інвестиціями, це довгострокова п'ятирічна програма з 2016 по 2020 роки торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва, ця угода про створення фонду спільних інвестицій", - пояснив Улюкаєв.

Він уточнив, що під дію російського закону про спеціальні економічні заходи також підпадає проект газопроводу "Турецький потік".

"Цей проект нічим не відрізняється від будь-якого іншого проекту, і точно так само йдеться про наше інвестиційне співробітництво", - сказав Улюкаєв.

Нагадаємо, запланований замість "Південного потоку" проект "Турецький потік" мав стати єдиним маршрутом, яким у ЄС мали надходити б 63 млрд кубометрів газу на рік, що зараз йдуть транзитом через Україну.

Зі слів прем'єр-міністра РФ Дмитра Медвєдєва, економічні заходи спрямовані проти Туреччини будуть безстроковими і залежатимуть від відносин із цією країною.

Зараз ви читаєте новину «Росія згортає "Турецький потік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути