вівторок, 29 листопада 2011 15:07

Фірташ: Ми всі маємо проблеми з податковою

Фірташ: Ми всі маємо проблеми з податковою

Бізнесмен Дмитро Фірташ вважає, що не менше 40% економіки України перебуває в тіні.

"У тіні - з однієї причини. Тому що ми всі маємо проблеми з податковою. (...) Ми маємо проблеми з митницею, з пожежними частинами, з місцевою владою", - сказав він під час з'їзду Федерації роботодавців України.

Фірташ звернувся до присутнього на з'їзді прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням вирішити проблему відшкодування ПДВ при експорті продукції.

"Ми не говоримо, що потрібно виплатити всі, що це потрібно зробити в один день. Але питання потрібно вирішувати", - сказав він.

Фірташ є власником великих хімічних підприємств в Україну, Естонії і Таджикистані. Бізнесмен також інвестує у фінансовий сектор та нерухомість і є власником 50% газового трейдера RosUkrEnergo.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні треба бути хитрішою, аби і далі залишатися транзитерами газу - Фірташ

Основні активи бізнесмена зосереджені в хімічному секторі. Зокрема, в Україні йому належать ВАТ "Азот" (Черкаси), ПАТ "Сєвєродонецьке об'єднання" Азот ", ПАТ" Концерн "Стирол" та ВАТ "Рівнеазот".

До активів Фірташа також належать "Кримський титан" (Армянськ, АРК, належить 50% -1 акція), його філії "Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат" (Житомирська обл.) І "Вільногірський гірничо-металургійний комбінат" (Дніпропетровська обл.); ВАТ "Кримський содовий завод" (Красноперекопськ, АРК), банк "Надра" (Київ).

За межами України йому належать заводи: "Нітроферт" (Естонія) та "Таджиказот" (Таджикистан).

Зараз ви читаєте новину «Фірташ: Ми всі маємо проблеми з податковою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути