вівторок, 06 жовтня 2015 11:56

Європою їздить 8 мільйонів "зіпсованих" авто Volkswagen

Європою їздить 8 мільйонів "зіпсованих" авто Volkswagen
Фото: telegraf.com.ua

Дорогами Євросоюзу їздить 8 млн автомобілів німецького концерну Volkswagen з програмним забезпеченням, яке дозволяє обійти екологічні норми.

Про це в понеділок повідомила електронна версія газети Handelsblatt, передає "ТАСС".

"У Європейському союзі це стосується 8 млн автомобілів з дизельними моторами типу EA 189 з об'ємом двигуна 1,2 літра, 1,6 літра і 2,0 літра", - наводить видання витяги з листа, спрямованого концерном депутатам бундестагу.

У ньому керівництво Volkswagen також вибачається "за дії окремих осіб" в компанії і обіцяє докласти зусиль для розслідування.

В опублікованому раніше прес-релізі Volkswagen зазначалося, що проблема фальсифікації даних екологічних тестів зачіпає до 11 млн машин по всьому світу.

Як повідомила в понеділок газета The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела, у навмисних маніпуляціях з показниками викидів шкідливих речовин підозрюються тимчасово усунені від роботи член ради директорів з технічного розвитку Audi Ульріх Хакенберг і член правління Porsche Вольфганг Хатц, який також відповідав за розробку двигунів для машин цієї марки.

Зараз ви читаєте новину «Європою їздить 8 мільйонів "зіпсованих" авто Volkswagen». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути