вівторок, 13 січня 2015 16:09

Європарламент готує "план Маршалла" для України

Європарламент готує "план Маршалла" для України
Фото: zn.ua

У Європейському парламенті розглядають розробку так званого європейського "плану Маршалла" для України. Про це йдеться в проекті резолюції Європарламенту щодо ситуації в Україні, повідомляє РБК-Україна.

"(Європарламент) закликає Єврокомісію розробити європейський "план Маршалла" для України, який буде підтримувати новостворений проєвропейський уряд і його реформи; пропонує включити в цей план пріоритети, матеріальні орієнтири і графіки виконання, дозволяючи прив'язувати фінансову допомогу до конкретних реформ секторів", - йдеться в проекті резолюції.

При цьому євродепутати збираються закликати до перепрофілювання боргу України, а також активного залучення українських та європейських експертів до експертизи та моніторингу процесу реалізації реформи.

У проекті документа міститься вимога до Єврокомісії прискорити і посилити технічну допомогу Україні, у тому числі - направити радників від ЄС для проведення реформ.

Зазначимо, член Європейської народної партії Яцек Саріуш-Вольський у своєму Twitter пояснив, що переговори щодо остаточного тексту спільної резолюції почнуться сьогодні в рамках першого в новому році пленарного тижня, а голосування по ньому пройде у четвер, 15 січня.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив, що Україні у 2015-2016 році знадобиться додаткова фінансова допомога на суму 13-15 млрд доларів у поточному і наступному роках.

План Маршалла - це програма фінансової допомоги Європі після Другої світової війни, висунута у 1947 році американським держсекретарем Джорджем К. Маршаллом. У здійсненні плану брали участь 17 європейських країн, включаючи Західну Німеччину. Заявленою метою плану було відновлення зруйнованої війною економіки Європи, усунення торговельних бар'єрів, модернізація промисловості і розвиток Європи в цілому.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент готує "план Маршалла" для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути