неділя, 27 листопада 2011 18:22

Євро обвалиться до католицького Різдва - французький економіст

Євро обвалиться до католицького Різдва - французький економіст

Євро як валюта може зазнати краху до католицького Різдва, якщо на рівні Євросоюзу не будуть ужиті адекватні антикризові заходів.

Про це заявив французький економіст, екс-голова Європейського банку реконструкції та розвитку Жак Атталі.

"Питання тепер в тім, чи буде євро як і раніше існувати на Різдво. Залишається лише один шанс з двох, що єдина валюта збережеться до цього часу або що, принаймні, вона перебуватиме в процесі руйнування", - заявив він.

На думку Атталі, для того, щоб запобігти краху євро, необхідно дозволити Європейському центральному банку скуповувати держоблігації країн єврозони, що опинилися в кризі, позбавити їх частини фінансового суверенітету за допомогою введення наднаціонального контролю за бюджетом, а також внести необхідні зміни до законодавства ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа готова допомогти Греції черговими мільярдами євро

"Ось такі ці три сходинки (антикризових заходів). Першу можна звести за п'ять хвилин, другу за тиждень, третю - через шість місяців. Але починати зводити всі три необхідно одночасно. Інакше, ми йдемо до катастрофи", - зазначив економіст.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що європейським країнам буде потрібно близько десяти років, щоб домогтися оздоровлення фінансів і вирішити проблему боргової кризи.

Зараз ви читаєте новину «Євро обвалиться до католицького Різдва - французький економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути