пʼятниця, 14 червня 2013 09:42

ЄС готує санкції проти України через мита на іномарки - джерело

ЄС готує санкції проти України через мита на іномарки - джерело
ЄС може ввести санкції проти України. Фото: swap-rural.org.ua

Європейський Союз (ЄС) може ввести санкції проти України у відповідь на введення спеціальних мит на імпорт автомобілів.

Про це з посиланням на близьке до Європейської комісії джерело пише "Комерсант-Україна" у публікації "Украине дали на орехи".

Зокрема, 11 липня відбудеться чергове засідання комітету Світової організації торгівлі (СОТ) з торгівлі, де буде розглянуто питання українських захисних заходів. За інформацією джерела видання, ЄС може заявити про можливість у відповідь кроків щодо українського експорту ще до цього засідання. За даними автоімпортерів, спецмита торкнулися 86% імпорту автомобілів. Тому може йтися про санкції приблизно на $250 млн.

Нагадаємо, вчора Туреччина повідомила СОТ, що зробить у відповідь дії проти тарифу на імпорт автомобілів в Україну, Японія і Євросоюз дали зрозуміти, що можуть послідувати турецькому прикладу. Зокрема, Туреччина вводить 23% мита на український волоські горіхи, що, за її оцінками, дозволить залучити $6,1 млн. Це еквівалентно збитку, завданому Туреччині спецмитом на експорт автомобілів в Україну.

"Цілком можливо, що Туреччина готувала відповідні заходи не самостійно, а консультувалася з іншими країнами, в першу чергу з ЄС", - пояснив партнер міжнародної юрфірми Mayer Brown Микола Мізулін.

Поки офіційні заяви інших держав обережніші, зокрема цього тижня Японія вкотре підкреслила, що при проведенні розслідування перед введенням захисних заходів Україна не провела достатньої кількості консультацій. Проте вже незабаром тональність заяв може бути змінена.

Зараз ви читаєте новину «ЄС готує санкції проти України через мита на іномарки - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути