вівторок, 13 серпня 2013 10:44

Експерт заспокоює: Казати про дефолт поки зарано

Експерт заспокоює: Казати про дефолт поки зарано
Україні поки не загрожує дефолт, вважає експерт. Фото: krizisnik.ru

Найближчим часом Україні не загрожує дефолт.

Таку думку висловив керівник сектору ринкових досліджень Українського кредитно-рейтингового агентства Віктор Шулик в ефірі Першого ділового каналу.

"Дуже рано говорити про дефолт. Потрібно розуміти, що, по-перше, країна залучає і, швидше за все, до кінця року ще буде залучати прямі запозичення, у тому числі, можливо, від Банку Китаю і банків інших країн. І це може дуже добре поповнити золотовалютні резерви. Друге - країна дуже успішно зараз залучає валюту на внутрішньому ринку. Ми бачимо динаміку індексованих або чистовалютних внутрішніх облігацій. Для країни це хороше підживлення валютою", - сказав Шулик.

Водночас, за його словами, скорочення золотовалютних резервів має особливо негативний ефект при необхідності здійснювати розрахунки за імпортований газ.

"Не хотілося би бачити ситуацію, коли країна запозичує під високі відсотки, щоб профінансувати стратегічний імпорт", - зазначив Шулик.

Нагадаємо, європейські експерти заявили, що золотовалютні резерви України перебувають на критичній межі в $22,7 млрд, скоро не зможуть покривати обсяг тримісячного імпорту, і це означає небезпеку дефолту.

Зараз ви читаєте новину «Експерт заспокоює: Казати про дефолт поки зарано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути