середа, 09 листопада 2016 18:23

Експерт розповів, коли подорожчає горілка в магазинах

Експерт розповів, коли подорожчає горілка в магазинах
vesti-ukr.com

Ціни на горілчані вироби підвищаться в середньому на 24%. Коньяк і бренді подорожчає на 30%. Віскі, ром і джин здешевшають на 37,5%. Це стимулюватиме українських виробників збільшувати експортні поставки. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів генеральний директор компанії Pro-Consalting Олександр Соколов.

Ціни зреагують у торговельних мережах у найближчих поставках. За рахунок подорожчання і заборони продажу в нічний час у Києві виробники втратять частину виручки, але це не буде значним ударом для галузі. Алкоголь - товар широкого вжитку, попит на нього постійний.

"Про реальні збитки від зростання цін можна буде говорити після новорічних свят, коли з'являться звіти про зміну обсягів продажу", - пояснює Соколов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позначиться на українцях відмова від готівки

Після заборони продажу горілки в Росію українські виробники переорієнтувалися на Індонезію, Латвію, Казахстан, Грузію і США.

"Враховуючи, що внутрішнє споживання скорочується і зростає тіньовий ринок, можна очікувати зростання обсягів експорту горілки. За якістю українська горілка на світовому ринку є конкурентоспроможною. Тож очікуємо зростання попиту на неї. В першу чергу мова йде про країни-сусіди, країни Азії та Європи. Скорочення виробництва очікувати все ж таки варто. За підсумками нинішнього року зниження виробництва може сягнути 15%, а наступного скоротиться ще на 5-7%", - говорить експерт.

За його словами, знизити ціни на спирт може демонополізація ринку.

Кабінет міністрів на 15 грн підвищив мінімальну роздрібну ціну на горілку.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, коли подорожчає горілка в магазинах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути