четвер, 19 травня 2016 18:09

Експерт пояснив, чому НБУ знову скуповує валюту

Експерт пояснив, чому НБУ знову скуповує валюту
www.youtube.com

Після свят Нацбанк повернувся до практики купувати валюту в банків після свят. Таким чином регулятор притримує курс. Про це Gazeta.ua розповів економічний експерт Олександр Охріменко.

"Долари у нас в основному купують взимку. Зараз у Нацбанку є час підкупити валюти і поповнити резерви. Це позитивний сигнал, що НБУ викуповує валюту. Головне - щоб він не перестарався. Викуповувати валюту потрібно обережно. Помилка може спровокувати нову девальвацію. Ці гроші йдуть на поповнення чисті золотовалютних резервів", – пояснює експерт.

Скуповуючи валюту, НБУ стримує підвищення курсу гривні щодо іноземних валют, так звану ревальвацію.

"Скоріше за все, НБУ поставив собі психологічну позначку "25" і триматиме курс на цій позначці. Якби він не скуповував, а продавав валюту, ми б мали і 20 гривень за долар. Очевидно, регулятор вважає, що зараз сильна гривня невигідна", – коментує експерт.

Нагадаємо, Національний банк України оголосив аукціон з покупки до 30 млн доларів. Ціну відсікання на валютному аукціоні встановили на рівні 25,25 грн за долар

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому НБУ знову скуповує валюту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути