понеділок, 23 січня 2017 13:24

Експерт назвав плюси і мінуси роботи в Польщі

Експерт назвав плюси і мінуси роботи в Польщі
работа в странах евросоюза

Поляки активніше запрошуватимуть українців на роботу. У країні бракує робочих рук, заявляють польські чиновники. Про переваги і недоліки роботи у Польщі розповіла в коментарі Gazeta.ua Інна Новицька, власниця компанії з підбору персоналу "Нова персона".

"Поляки їдуть працювати у Західну Європу. Там більше платять. Тому такий попит на українських заробітчан. Умови та зарплати в Польщі залежать від компанії. Якщо робота офіційна, роботодавці зазвичай платять стабільно, чітко. Людина розуміє, що має робити і скільки отримає", - говорить експерт.

У міністерстві сім'ї, праці та соціальної політики Польщі заявили, що розробляють пропозиції для іммігрантів зі Сходу щодо приїзду і проживання у Польщі.

"У Польщі починає не вистачати робочих рук", - наголосила польський міністр Елжбета Рафальська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не хочуть іти на офіційну роботу. Бояться втратить пільги, субсидії"

"Серед переваг роботи в Польщі - недорогі ціни на продукти та житло. Якщо пощастить, роботодавець сам оплачує оренду працівникам. Можливі мінуси пов'язані з незнанням польської. Іноді трапляються непорядні роботодавці чи посередники. Це витрата часу та грошей. Якщо заробітчани ставляться до працевлаштування несерйозно, то замість заробітків лишаються в мінусі", - коментує Інна Новицька.

За її словами, зарплати українців у Польщі схудли.

"За останні півтора року зарплати знизили. У Чехії та Ізраїлі на тих же посадах пропонують трохи більше", - зазначає кадровик.

Торік Польща видала для громадян України 1,3 мільйона запрошень на тимчасову роботу. Через відтік робочих кадрів у Польщу та інші країни на ринку праці України виникає дефіцит. У Польщі перед різдвяними святами працювали на ярмарках, виготовляли сувеніри. За плетіння різдвяних вінків платили від 800 євро на місяць.
Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав плюси і мінуси роботи в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути