вівторок, 20 вересня 2016 15:41

Дорожній фонд дозволить вкладати в автошляхи до 40 млрд грн на рік - Дубневич

Дорожній фонд дозволить вкладати в автошляхи до 40 млрд грн на рік - Дубневич

Створення Державного дорожнього фонду дозволить відчутно поліпшити якість доріг в Україні вже протягом 10 років. Про це в інтерв'ю "Главкому" заявив голова парламентського Комітету з питань транспорту Ярослав Дубневич.

"Дорожня галузь вимагає величезних вливань. Але торік весь бюджет "Укравтодору" без урахування боргових зобов'язань становив 3,4 млрд грн, цього року – 6,5 млрд. За останні 10 років фінансування дорожніх робіт не перевищувало 34% від необхідного", - розповів він.

За словами Дубневича, причиною недофінансування дорожників є не відсутність коштів у бюджеті, а нецільове їх використання.

"Гроші збирають у вигляді акцизів на нафтопродукти, але витрачають не стільки на дороги, скільки на те, що Мінфін вважає необхідним, - пояснив голова Комітету. - Ідея дорожнього фонду дуже проста: кошти від акцизів на нафтопродукти та інші надходження потрібно використовувати тільки за призначенням, тобто на будівництво і ремонт доріг. І ніхто не має права витратити їх на інше".

Політик уточнив, що йдеться про 30-40 млрд грн на рік, 62% з яких отримуватиме "Укравтодор", 35% витрачатимуть на ремонт доріг місцеві органи влади, ще 3% - на підвищення безпеки дорожнього руху.

Як повідомляли, президент Порошенко на засіданні РНБО 13 вересня оголосив питання підвищення якості доріг пріоритетом на наступні три роки.

Зараз ви читаєте новину «Дорожній фонд дозволить вкладати в автошляхи до 40 млрд грн на рік - Дубневич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути