середа, 30 листопада 2011 12:31

Донор сперми отримує 100-200 гривень за порцію

Донор сперми отримує 100-200 гривень за порцію

Здати сперму можна у кількох приватних і державних медичних закладах столиці. Своїм досвідом ділиться житомирянин Олексій, 32 роки.

"Я у Києві з 2008 року живу, - каже Олексій. - На спермі почав заробляти позаторік. Друг порадив. Заробіток невисокий — але 100 доларів у місяць маю стабільно".

Щоб стати донором сперми Олексій пройшов комплексне обстеження у приватній клініці на Оболоні.

"Сперму здаю щотижня. Отримую 200 гривень. Раз на півроку обстежуюсь у психіатра, здаю комплексні аналізи крові. Якщо аналізи покажуть, що маю проблеми зі здоров'ям, бути донором не зможете. Не мають шансів ті, що перехворіли на гепатит. Також сперму не можна здавати, коли маєте грип чи ангіну. Донорами є чоловіки від 20 до 35 років. Не можна палити і вживати алкоголь. Але я дозволяю собі дві пляшки пива на вихідних".

Прийняту у медичному закладі сперму заморожують і передають на збереження в банк сперми.

Акушер-гінеколог Валентина Дудко каже, що здаючи сперму чоловіки дають шанс багатьом сім'ям завести дітей.

"На штучне запліднення у Київ приїжджає багато іноземців — у нас ця послуга дешевша, ніж у Штатах і країнах Європи. Під час штучного запліднення третина жінок народжують по кілька дітей одразу — часто бувають двійні і трійні. Був випадок, що запліднили росіянку, вона народила чотирьох немовлят. Двоє понад три місяці лежали у лікарні, бо важили всього по кілограму. Не всі жінки здатні виносити багато дітей, тому доводиться за допомогою медичних маніпуляцій умертвляти зайві ембріони. Найкраще згоджуватися на штучне запліднення до 40 років. Тоді найбільше шансів виносити здорову дитину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британські матері вибирають батька-донора з іміджем рок-зірки та англійського денді


Валентина Іванівна каже, що здавати сперму погоджуються чоловіки, які хочуть заробити гроші або егоїсти.

"Мало хто спатиме спокійно, знаючи, що по світу ходять десятки його дітей. Багато людей вважають це аморальним , а деякі егоїсти тішаться, що десь будуть жити його діти, що так розплодить свій рід, - сміється. - Хоча з іншої сторони ця справа благочинна — бо ви даєте шанс багатьом чоловікам і жінкам стати батьками.

Коли чоловік здає сперму, він підписує документ про те, що ніколи не довідається, кого нею запліднили і хто народився. Свою дитину він знайти точно не зможе. Та й яка це його дитина — її виносила і народила невідома йому жінка. Чоловікові належала тільки сперма, яку він продав".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полігамія покращує якість сперми - учені

Каже, ціни на здачу сперми коливаються від 50 до 300 грн. Для цього обирають здорових чоловіків середньостатистичної зовнішності.

"Часто звертаються темношкірі, які на Шулявці торгують, приходили чоловіки кавказької зовнішньості — таким відмовляємо. Після обстеження сперму кілька місяців тримають на карантині. Для запліднення використовують тільки заморожену. Є інфекції, які можуть проявитися через кілька місяців. Щоб уникнути зараження майбутньої матері, сперма детально перевіряється. Усі донори оформляють у пункті прийому анкети, надають свої фотографії. Подружжя можуть вибрати донора самостійно. Найчастіше шукають схожого на себе, аби діти схожі народилися".

Зараз ви читаєте новину «Донор сперми отримує 100-200 гривень за порцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути