понеділок, 10 жовтня 2011 10:10

Долар та євро відкрили тиждень подешевшанням до інших валют

Долар та євро відкрили тиждень подешевшанням до інших валют

Курси долара США і японської ієни до більшості найбільш активно торгованих світових валют знижуються під час сесії в понеділок на очікуваннях, що Європі вдасться стримати поширення боргової кризи, а влада регіону надасть необхідну підтримку банківському сектору.

Як повідомляє агентство Bloomberg, оптимістичні настрої на ринках підтримують підйом курсу євро, зростання більшості фондових майданчиків Азії та ф'ючерсів на американські фондові індекси.

Вартість європейської валюти до долара до 8:15 10 жовтня підвищився на 0,6% - до $ 1,3477 порівняно з $ 1,3390 на закритті ринку в п'ятницю.

"Причиною слабкості ієни і долара є невелике загальне поліпшення апетиту до ризику. Очікування або надії на конкретне рішення боргових проблем єврозони підтримують апетит до ризику", - вважає керівник відділу Credit Agricole CIB в Гонконзі Мітул Котеха.

Курс долара до ієни практично не змінився під час торгів у понеділок - 76,72 ієни в порівнянні з 76,73 ієни за підсумками попереднього тижня.

Вартість євро відносно японської нацвалюти знизився до 103,38 ієни з 102,66 ієни 7 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк дозволить обмінювати валюту без ксерокопій - джерело

Японські фінансові ринки і торги US Treasuries закриті в понеділок у зв'язку з державними святами в Японії і США, що може дещо спотворити динаміку валютних курсів.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі заявили в неділю, що до кінця місяця буде фіналізовано пакет заходів з вирішення боргової кризи в ЄС, у тому числі - з рекапіталізації європейських банків.

Також у неділю міністр фінансів Бельгії Дідьє Рейндерс оголосив, що Бельгія купить Dexia Banque Belgique, бельгійську частину франко-бельгійського банку, за 4 млрд євро.

Передбачено, що бельгійський держава буде єдиним акціонером реструктурованого банку, а також гарантує 60% зобов'язань сформованого на базі частини його проблемних активів "поганого" банку.

Французькі активи банку може увійти в СП, створене з банківським підрозділом французької пошти та держбанком Caisse des Depots.

Зараз ви читаєте новину «Долар та євро відкрили тиждень подешевшанням до інших валют». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути