пʼятниця, 07 жовтня 2011 09:50

Курс євро стабілізувався відносно долара: Інвестори очікують попиту на єдину валюту

Курс євро стабілізувався відносно долара: Інвестори очікують попиту на єдину валюту

Курс євро до долара США стабільний у п'ятницю, може завершити тиждень зростанням на очікуваннях, що підтримка регуляторами європейських банків буде сприяти ослабленню боргової кризи в єврозоні.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Вартість європейської валюти до долара до 8:05 становила $ 1,3433 порівняно з $ 1,3437 на закритті ринку в четвер. З початку цього тижня євро подорожчав до долара на 0,3%.

У четвер глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше, виступаючи під час прес-конференції за підсумками засідання, на якому було прийнято рішення зберегти базову процентну ставку на рівні 1,5% річних, оголосив про низку додаткових заходів з підтримки банківського сектора регіону.

Так, ЄЦБ запустить програму викупу облігацій, забезпечених кредитами, загальним обсягом 40 млрд євро. Крім того, ЦБ проведе дві довгострокові операції з рефінансування банків: в жовтні він видасть їм кредити строком на 12 місяців, у грудні - терміном на 13 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держстат і Нацбанк запевняють, що у вересні інфляції майже не було

Тріше відзначив також, що ЄЦБ продовжить здійснювати основні операції з кредитування банків стільки, скільки буде потрібно, як мінімум до липня 2012 року.

"Дії ЄЦБ покращують перспективи зростання єврозони і надають підтримку європейським банкам, - зазначив старший економіст ICAP Australia Ltd.в Сіднеї Адам Карр. - Це дуже позитивно для євро, і я очікую збереження попиту на європейську валюту".

У п'ятницю інвестори чекають даних з ринку праці США, що, за прогнозами експертів, покажуть, що збільшення числа робочих місць в американській економіці було недостатнім для зниження безробіття. Очікування слабких статданих утримують долар США від падіння, оскільки вони стимулюють зростання попиту на найбільш надійні активи.

"Ризик того, що дані по ринку праці США виявляться негативними, вищі, ніж очікують експерти", - зауважив валютний аналітик Westpac Banking Corp. Роберт Ренні.

За прогнозами експертів, число робочих місць в економіці США збільшилося минулого місяця на 55 тис., безробіття залишилося на рівні 9,1%.

Курс долара до ієни опустився під час торгів у п'ятницю до 76,62 ієни в порівнянні з 76,72 ієни напередодні. Вартість євро відносно японської нацвалюти знизилася до 102,91 ієни з 103,09 ієни в четвер.

Зараз ви читаєте новину «Курс євро стабілізувався відносно долара: Інвестори очікують попиту на єдину валюту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути