четвер, 27 червня 2013 20:37

Дохідна частина держбюджету приречена на недовиконання - Терьохін

Дохідна частина держбюджету приречена на недовиконання - Терьохін
Сергій Терьохін. Фото: rbc.ua

Через падіння промислового виробництва, зниження оборотів інших секторів економіки бізнес не спроможний генерувати доходи, завдяки яким держбюджет наповнювався б згідно урядових планів та параметрів, визначених у чинному законі про держкошторис на поточний рік.

Про це заявив народний депутат, член парламентського комітету з питань податкової та митної політики Сергій Терьохін.

"Цей бюджет у нинішньому вигляді приречений. Тут викручуй не викручуй бізнесу руки, але від того гроші не з'являться. Як за таких умов забезпечувати фінансування видатків? Лише за рахунок нарощування боргів. Уряд вже активно бере короткі позики під високі відсотки", - констатував парламентар.

При цьому Терьохін висловив переконання у тому, що уряд не піде на скорочення видатків, оскільки "влада є популістичною".

"А при цьому варто було б звернути увагу на те, що населення скорочує видатки не тільки на придбання товарів довготривалого користування (побутова техніка і т.д). - нерухомість навіть не згадую), але й на речі першої необхідності - продукти харчування, ліки і т.д. Це дуже тривожна тенденція", - резюмував нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Дохідна частина держбюджету приречена на недовиконання - Терьохін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути