понеділок, 27 квітня 2015 11:30

Держдума РФ може заборонити стягувати борги кримчан перед українськими банками

Держдума РФ може заборонити стягувати борги кримчан перед українськими банками
Фото: expres.ua

Державна Дума РФ розгляне 15 травня законопроект про введення в Криму мораторію на банківську та супутню діяльність юридичних осіб-резидентів України.

Комітет Держдуми з фінансового ринку схвалив документ і запропонував прийняти його до розгляду, передають "Новини Криму".

Законопроектом пропонується ввести мораторій на банківську (фінансову) і супутню, в тому числі колекторську діяльність юридичних осіб-резидентів України, що не мають ліцензії Банку Росії і зареєстрованих в анексованому Криму до його "приєднання" до РФ, а також на діяльність осіб, що діють в їхніх інтересах.

Укладання та держреєстрація будь-яких цивільно-правових угод цих осіб із юридичними особами-резидентами РФ також може опинитись під забороною.

Крім того, мораторій планують поширити на виконання органами Федеральної служби судових приставів РФ судових рішень, винесених до 18 березня 2014 року українськими судами на користь українських банків та інших фінустанов, що працювали в анексованому Криму до цієї дати. Тобто стягнення боргів кримчан на користь українських банків призупинять.

Згідно з документом, для припинення дії мораторію прокурори окупованих Криму та Севастополя повинні звернутися в суд. Підставою для такого звернення є отримання українським банком ліцензії Банку Росії і виконання ним зобов'язань перед кримськими клієнтами.

Зараз ви читаєте новину «Держдума РФ може заборонити стягувати борги кримчан перед українськими банками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути