середа, 01 липня 2015 16:05

Демчишин назвав умови, на яких Київ продовжить газові переговори

Демчишин назвав умови, на яких Київ продовжить газові переговори
Фото: zn.ua

Україна готова продовжити переговори щодо постачання газу, якщо РФ запропонує економічно обґрунтовану ціну на весь період опалювального сезону 2015-2016 року.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, повідомляє прес-служба міністерства.

"Пропонована російською стороною формула обрахунку ціни на газ не є ані обґрунтованою, ані економічно вивіреною. Станом на зараз нам безапеляційно пропонують ціну, яка вища від ціни реверсного постачання з Європи. Ми ж прекрасно розуміємо, що російський газ на східному кордоні має бути дешевшим, адже не враховує вартість транзиту", - заявив Демчишин.

Нагадаємо, 29 червня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв затвердив ціну на газ для України з 1 липня до 30 вересня з урахуванням знижки у 247,18 дол. за тисячу кубометрів. Таким чином, знижка становить всього 39,97 дол. за тисячу кубометрів або менше 14%.

Раніше міністр енергетики РФ Олександр Новак повідомляв, що знижка на газ для України на третій квартал, швидше за все, буде 30% від ціни.

Зазначимо, Міністерство енергетики України розраховувало, що ціна російського газу має знизитись до 200-207 дол. за тис. кубометрів.

Як відомо,  з 1 липня "Нафтогаз" припинив закупівлю газу у "Газпрому" до узгодження умов поставки, а міністр енергетики Володимир Демчишин заявив, що ціна в 247,18 доларів не влаштовує Київ.

Зараз ви читаєте новину «Демчишин назвав умови, на яких Київ продовжить газові переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути