вівторок, 21 квітня 2015 18:34

Чиновники з Київщини попалися з хабарем у $600 тис.

Чиновники з Київщини попалися з хабарем у $600 тис.
Фото: ГПУ

У Київській області затримали двох чиновників, які вимагали 600 тисяч доларів хабара за оформлення у приватну власність земельної ділянки. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Працівниками прокуратури Київської області спільно із співробітниками Головного відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ в Києві та області затримано "на гарячому" голову Макіївської сільської ради та в.о. начальника Держземагенства у Білоцерківському районі, які вимагали від громадянина грошові кошти у сумі 600 тис. дол. США за оформлення 23 га землі у приватну власність", - зазначили у відомстві.

Хабарників затримано при одержанні 1,25 млн грн, уточнили в ГПУ.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, тобто "одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за попередньою змовою групою осіб".

Наразі в помешканням та на місцях роботи затриманих проводять обшуки. Орган досудового розслідування вирішує питання про обрання запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою та відсторонення від посад.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники з Київщини попалися з хабарем у $600 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути