понеділок, 28 січня 2013 14:06

Чиновники переконують що повернули киянам 56 мільйонів за неякісну комуналку

Чиновники переконують що повернули киянам 56 мільйонів за неякісну комуналку
Фото: dama.pp.ua

Житлові організації у 2012 році перерахували киянам 56 млн грн. Зокрема, 13,7 млн грн - за неналежне утримання будинків та прибудинкових територій, 42,3 млн грн - за ненадання або надання неналежної якості комунальних послуг.

Про це повыдомила прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Так, за послугу централізованого опалення було виконано перерахунок на загальну суму 17,3 млн грн, у тому числі, за 2,5 місяця опалювального періоду 2012-2013 років - на 4,7 млн грн.

У КП "ГІОЦ" нагадали про те, що за дорученням київської міської влади з початком опалювального сезону нарахування плати за спожиту послугу з центрального опалення виконується житловими організаціями за минулий місяць в поточному (без розриву в часі). Таким чином, мешканці міста сплачують тільки за фактично надані послуги, а при вчасній оплаті - отримують знижку на послугу опалення у розмірі 6%.

/media/video/479427/1_479427.mp4

"За підсумками 2012 року серед будинків комунальної форми власності відсоток поточної сплати стабільно високий і становить 90,69%. Оплата за спожиті житлово-комунальні послуги з врахуванням погашеної заборгованості досягнула 98,6%. За результатами минулого року стовідсоткові показники перевищено у Голосіївському та Дарницькому районах. Слід нагадати, що позитивному результату щодо стану сплати за житлово-комунальні послуги у Києві сприяло прийняте міською владою рішення про застосування двох розмірів тарифів в залежності від терміну оплати (не пізніше або після 20 числа місяця, що настає за розрахунковим), яке набрало чинності з лютого 2011 року", - сказано у повідомленн КМДА.

Чиновники запевнили, що оскільки при застосуванні тарифів у залежності від терміну оплати враховується і наявність заборгованості, її рівень значно зменшився.

"Так, у серпні 2010 року за спожиті житлово-комунальні послуги не мали заборгованості лише 51,6% киян. На кінець 2012 року у 76,4% споживачів послуг заборгованість відсутня взагалі, а це 594,2 тис. особових рахунків. 21,9% мають незначну поточну заборгованість і лише 1,7% особових рахунків мають заборгованість більше ніж 10 тис. грн", - йдеться у повідомлені КМДА.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники переконують що повернули киянам 56 мільйонів за неякісну комуналку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути