середа, 13 квітня 2011 17:28

Чиновник Азарова розповів про те, як будівництво встало з колін

Чиновник Азарова розповів про те, як будівництво встало з колін

За перші два місяці 2011 року приріст обсягів робіт у будівельній галузі України збільшився на 6,1%. Це свідчить про зростання економіки.

Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта під час проведення круглого столу в Києві.

"Таку динаміку ми маємо вже два місяці. Минулий рік ми закінчили з показником мінус 5 %, а в цьому бачимо реальне зростання. Варто пам'ятати, що позаминулого року цей показник становив мінус 57%. Звичайно, ми розуміємо, що й зараз база дуже низька. Та позитивна динаміка важливіша", - відзначив він.

"Зростає динаміка росту обсягів різних робіт у будівельній галузі. Оренда будівельної техніки зросла на 24%, тому зараз спостерігаємо загальне пожвавлення на ринку та в економіці в цілому. Поліпшується фінансовий стан корпорацій, крім того держава збільшила видатки", - наголосив замміністра.

У той же час, за словами чиновника, на 19,2% збільшились ціни на вартість будівельних робіт та ціни на будівельно-монтажні роботи.

"Сама вартість будівництва зростає. За деякими видами робіт показник сягнув взагалі 24%", - уточнив він.

Максюта також визначив головні напрямки роботи з поліпшення ситуації на ринку.

"Перш за все, це дерегуляція ринку. Крім того, це питання відшкодування процентних ставок там, де це можливо. На мій погляд, без їх загального зниження поліпшити ситуацію на ринку не вдасться. Якщо б кредити видавали під 8%, то необхідність відшкодування взагалі відпала б", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Чиновник Азарова розповів про те, як будівництво встало з колін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути