середа, 10 лютого 2016 04:42

Ціни на нафту знову різко впали

Ціни на нафту знову різко впали
ua.korrespondent.net

Ціни на нафту, що видобувається у США, впали у вівторок на Нью-Йоркській товарній біржі майже на 6 відсотків до 27 доларів 94 центів за барель, нафта марки Brent подешевшала майже на 8 відсотків до 30 доларів 32 центів за барель.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Приводом для чергового падіння стали нові несприятливі для виробників нафти прогнози. У щомісячному звіті Міжнародного енергетичного агентства міститься інформація про несподіване зростання виробництва нафти в січні країнами-членами ОПЕК і рекордні запаси нафти у сховищах по всьому світі.

Одночасно Кувейт і Іран оголосили про намір збільшити виробництво вуглеводневої сировини в цьому році. З огляду на негативні для цін нафти тенденції, фахівці Міжнародного енергетичного агентства знизили до 37 доларів 52 центів за барель середньорічний прогноз ціни нафти марки Brent. Це майже на 3 долари нижче за їхній прогноз, зроблений місяцем раніше.

У найближчому майбутньому нафта може подешевшати до 20 доларів за барель, пророкує дедалі більше число аналітиків. Респектабельний інвестиційний банк Goldman Sachs виступив у вівторок із попередженням про те, що ціни на нафту можуть упасти навіть нижче за цей рівень, якщо будуть переповнені сховища нафти.

Нагадаємо, ціни на нафту, що впали в понеділок, у вівторок уже коливалися біля позначки $33 за барель сорту Brent і $30 за WTI.

Раніше великий нафтотрейдер Vitol спрогнозував десятиліття дешевої нафти.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту знову різко впали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути