пʼятниця, 18 січня 2013 17:03

Чим заманюють на роботу програмістів

Чим заманюють на роботу програмістів
Фото: yogaway.com.ua

Крім високої зарплати, роботодавці зацікавлюють програмістів більше ніж 10 видами різних бонусів, кажуть у Міжнародному порталі працевлаштування HeadHunter.

"Програмісти зараз - найбільш важливі та необхідні працівники. Вони мало не єдині, у кого суттєво зростають зарплати, і хто за будь-яких криз залишається затребуваним на ринку, - каже менеджер зі зв'язків із громадськістю компанії HeadHunter Наталія Маціпура. - Але зарплатне зростання не безмежне, тому компанії-працедавці вдаються до різних бонусів, щоб залучити кращих програмістів".

Одним із головних бонусів є вільний або гнучкий графік і гарний офіс у зручному місці.

"Можливість за необхідності працювати з дому трапляються у більшості вакансій. Згадку про комфортний, сучасний, затишний, облаштований у стилі хай-тек офіс у центрі міста або біля метро можна зустріти також часто. Іноді також згадують про безкоштовне паркування авто для співробітників", - розповіла Маціпура.

Професійне зростання (курси, тренінги, конференції) та можливість вивчати нові технології теж часто зустрічаються. Інколи навіть пропонують плани індивідуального розвитку кар'єри та безкоштовні курси англійської мови.

Багато роботодавців також вважають, що приємним бонусом за хорошу роботу можуть бути ділові поїздки закордон. Часто саме цей вид трудової діяльності вказують у розділі, що описує переваги майбутньої роботи.

Менш поширені переваги серед роботодавців, але популярні серед працівників - медична страховка, корпоративні свята.

"Причому уточнюють, що свята проводяться як для співробітників, так і для їхніх родин, і навіть обіцяють окремі дитячі свята, - каже Маціпура. - Часто роботодавці забезпечують працівникам IT різні фітнес-заходи, починаючи з пейнт-болу та оренди зали для футболу, і закінчуючи тенісними столами, міні-більярдом і турніками безпосередньо в офісах".

У неробочий час програмістів можуть зводити в похід у Крим або Карпати чи запросити на Новий Рік у Буковель. Тим, хто не любить активно проводити час, багато IT-компаній обіцяють каву, чай, цукерки і печиво на кухні в необмеженій кількості. Пропонують повну або часткову компенсацію обідів.

"Охочі виділитися серед конкурентів і привернути лише кращих із кращих пропонують своїм претендентам нестандартні мотиватори та бонуси: програми знижок або пільгове кредитування, оригінальні офісні традиції - День круасана щоп'ятниці або загальний для всієї компанії сніданок в один з днів тижня, можливість розвивати власні проекти у робочий час (10% робочого часу), грошові бонуси з нагоди важливих подій в особистому житті (весілля або народження дитини)", - підсумувала Маціпура.

Зараз ви читаєте новину «Чим заманюють на роботу програмістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути