пʼятниця, 01 квітня 2011 12:14

Спецтема: Війна у Лівії

Через війну в Лівії Україна нарощуватиме видобуток сланцевого газу?

Через війну в Лівії Україна нарощуватиме видобуток сланцевого газу?

Саудівська Аравія несе в собі найбільший ризик початку стрімкого зростання цін на нафту.

Про це повідомляється в огляді Erste Group.

З одного боку, існують побоювання, що країна може швидко збільшити потужності, якщо ситуація із заворушеннями на Близькому Сході та у північній Африці погіршиться. З іншого боку, існує латентний ризик блокування основних шляхів транспортування нафти - Ормузської і Малаккської проток.

"Якщо проблеми виникнуть на одному з цих маршрутів, ціна на нафту перевищить позначку в $ 200 за барель", - зазначили в Erste Group.

Разом з тим, аналітики компанії очікують, що середня вартість бареля нафти марки брент 2011 року становитиме $ 124. За попередніми розрахунками компанії, підвищення ціни на нафту на 10% знизить ВВП США приблизно на 25 базисних пунктів.

Крім того, в огляді йдеться, що пікові видобутки нафти призведуть до розширення використання сланцевого газу при розширенні його видобутку в Польщі та України.

"Незабаром ми досягнемо максимального показника видобутку традиційного газу. Немає сумнівів, що дискусія щодо пікового видобутку нафти є не просто панічним настроєм", - зазначив Рональд Штеферль, аналітик Erste Group.

Нагадаємо, що ціни на нафту на світових ринках у четвер, 31 березня, підвищилися на тлі повідомлень про відступ лівійських бунтівників під натиском урядових військ лідера Лівії Муамара Каддафі.

Зараз ви читаєте новину «Через війну в Лівії Україна нарощуватиме видобуток сланцевого газу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути