понеділок, 14 травня 2012 11:18

Бюджету Києва хочуть залишити всі зібрані з фізосіб податки

Бюджету Києва хочуть залишити всі зібрані з фізосіб податки
100% податку на доходи фізичних осіб будуть зараховуватися до доходів бюджету Києва. Фото: flp.ua

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, згідно з яким пропонується зараховувати 100% сум податку на доходи фізосіб до бюджету Києва.

Про це йдеться в законопроекті №10446 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо зміцнення фінансової основи місцевого самоврядування)", ініційований головою комітету Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

Законопроект передбачає внесення змін до бюджетного кодексу України, згідно з яким 100% податку на доходи фізичних осіб будуть зараховуватися до доходів бюджету Києва та Севастополя. Зазначимо, згідно з чинним законодавством Київ перераховує 50% сплаченого податку на доходи фізосіб до держбюджету.

Субвенція і дотація на виконання Києвом функцій столиці буде здійснюватися за рахунок коштів, що передаються з бюджету Києва до державного бюджету.

Кормі того, автор законопроекту пропонує ввести середньострокове планування відрахувань до держбюджету. Так, розрахунковий обсяг переданих коштів буде встановлюватися на три роки, і щорічно він не зможе перевищувати бюджетні показники за попередній рік з урахуванням закладених темпів зростання.

Законопроект, у разі його прийняття, дозволить розширити перелік видів субвенцій та додаткових дотацій, переданих до місцевих бюджетів з державного бюджету, а також більш ефективно здійснювати функції органів місцевого самоврядування.

Зазначимо, це не перша законодавча ініціативи, яка пропонує зараховувати 100% податку на доходи фізичних осіб до бюджету Києва. Рада в березні 2011 року відхилила аналогічний за змістом законопроект №7560. Нагадаємо, Київ, з початку 2011 р.. перераховує до держбюджету 50% надходжень цього податку.

Зараз ви читаєте новину «Бюджету Києва хочуть залишити всі зібрані з фізосіб податки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути