пʼятниця, 24 січня 2014 11:00

Букет із фруктів треба з'їсти за два дні
9

Фото: фото: надані Наталією Макар

Киянка Наталя Макар вирізає скульптури і букети із фруктів на замовлення.

"Навчилась вирізати букети з фруктів, коли працювала на ресепшині у Туреччині, - говорить Макар. – Там познайомилася з турецькими хлопцями, які прикрашали фуршети. На обіди і вечері вони з овочів та фруктів вирізали квіти. Редиску могли перетворити на троянду, огірок на пальму, з яблука вирізали піони, ананас обліплювали полуницями і виноградинками на шпажках. Навіть дівчата, які сиділи на дієтах, ходили на ці готельні обіди, щоб подивитися на таку красу".

Наталя вирізає букети з ананасів і яблук, апельсинів і динь, манго і ківі. Доповнює їх полуницями, взимку полуниці замінює на виноград.

"Букети важать від 2 кілограм, - пояснює жінка. – Такого десерту вистачить, щоб пригостити 3-4 людей".

Висота букетів від 20 см.

"Часто замовляють полуницю у молочному і білому шоколаді, - каже флорист. - Ананас нарізаю кільцями, з яких потім вирізаю зірочки. Майже не використовую для букетів банани, бо вони швидко чорніють і букет втрачає свій вигляд. Полуниці за своєю формою нагадують бутони троянд, сливи – тюльпани, з виноградинок роблю серцевинки квітів. З дині та ананасу ромашки вирізаю за допомогою формочок і спеціальних ножів".

Фруктові композиції флорист радить замовляти за 2 дні.

"На один букет витрачаю від 2 до 5 годин. Працюю у халаті, шапочці і рукавичках. У такій роботі просто мусово дотримуватися чистоти. Фруктовий букет треба з'їсти протягом двох днів. Найшвидше у ньому псуються банани, ківі, чорніють яблука".

Замовляють фруктові букети напередодні свят і весіль.

"Багато замовлень мали напередодні Нового року 31 грудня і Різдва 6 січня. Тепер чекаємо Дня Валентина і Восьмого березня. Вже маю сім замовлень на перше лютого – на вечірки-зустрічі випускників шкіл та університетів".

Букети робить разом з сестрою. Свіжі фрукти купує у супермаркеті, коли отримує замовлення. За місяць отримує від 5 до 12 тис. грн. Вартість букетів від 400 до 1,5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Букет із фруктів треба з'їсти за два дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути