четвер, 16 червня 2016 18:08

Бізнес на сумках для обідів окупився за 2 роки
5

Спеціальні сумки для обідів купують офісні працівники, лікарі та аптекарі. Сумка в залежності від розміру коштує від 175 до 325 гривень. Про це Gazeta.ua розповіла розробник сумок для обідів Яна Бурова.

"Ще коли працювала в офісі Топ- Менеджером мала величезну проблему — куди покласти їжу. Торбинки та паперові пакетики не вихід, а з різнокольоровими лоточками, які ставлять в офісні холодильники відбуваються цікаві пригоди. Не раз на корпоративну пошту приходили листи з гнівними погрозами колег віддати чийсь обід, який був в такому то лоточку і там знаходилась якась їжа.Виникло бажання купити спеціальну сумку для їжі. Коли почала шукати їх в інтернеті, то виявилось, що культура брати їжу з собою є лише у Сполучених Штатах. Сумка для їжі там коштувала 40 доларів, окремо довелося б заплатити за пересилання та чекати місяць."

Яна розробила та створила моделі сумок Pack & Go. Моделі мають прорезинену основу. Їжа, яка проливається всередині не псує одяг та не виливається, не відчувається запах та може зберігатися гарячою чи охолодженою до 3 годин. У бізнес жінка вклала 21 тисячу доларів. На ці гроші створила сайт, закупила тканину, запустила пробну партію сумок.

"Ми не пошкодували коштів на маркетингові дослідження. Створили фокус- групу з представників різних професій, їм давали ці сумки. Вони користувались і вказували на недоліки. Тому ще до запуску першої продажної партії ми щось змінили або додали, - каже Яна. - Також вияснили що понад 60% офісних співробітників їдять на роботі, а після росту долара ця цифра зросла до 70%. Багатьом стало дорого ходити в кафе чи ресторан навіть за найдешевшим обідом".

Вкладені гроші повернулися лише за 2 роки. Зараз Яна розширює виробництво і частину прибутку повертає в бізнес.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес на сумках для обідів окупився за 2 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути