четвер, 21 серпня 2014 17:41

Білорусь поклала край торговій війні з Україною

Білорусь поклала край торговій війні з Україною
Фото: ru.delfi.lt

Україна і Білорусь ліквідували всі обмеження у взаємній торгівлі.

Про це інформує директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності МЗС Білорусії Ігор Назарук, повідомляє "Інтерфакс".

"З 19 серпня з нуля годин будь-які взаємні заходи, що обмежують допуск до взаємної торгівлі, скасовані. Білорусь не застосовує ліцензування до імпорту пива, кондитерських виробів та іншої продукції. Україна не застосовує спецмита, які коливаються в межах від 50 до 60 відсотків ", - сказав Назарук.

Він уточнив, що білоруська сторона мала на меті ліцензуванням українського імпорту навести лад на ринку. Зараз, Назарук каже, ціноутворення приходить в нормальну фазу.

"Є в рамках двосторонніх домовленостей чіткі посили: якщо у нас будуть взаємні претензії, ми будемо вирішувати їх у порядку консультацій, але не направляючи наші дії проти партнера", - розповів він.

І акцентував, що взаємні обмеження у товарообігу позначились на республіці - відбулося падіння обсягів зовнішньої торгівлі.

"Але що стосується кондитерських виробів і цукру, то по півріччю не падіння, а зростання на 20 відсотків. А товар до 19 серпня перебував у списку ліцензованих", - зробив наголос Назарук.

Нагадаємо. У червні Білорусь ввела обов'язкове разове ліцензування імпорту макаронних, кондитерських виробів та сировини з країн поза Митного союзу. Це призвело до повної зупинки поставок в республіку українських кондитерських виробів. Україна у відповідь ввела спеціальне мито на білоруське молоко, вершки, йогурти, кефіри, вершкове масло, а також на кондитерські вироби з цукру, борошняні солодощі та шоколад в розмірі 55,29 відсотка від митної вартості продукції.

 

Зараз ви читаєте новину «Білорусь поклала край торговій війні з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути