вівторок, 20 листопада 2012 12:42

Без співпраці з МВФ в Україні можливий навіть дефолт - експерт

Без співпраці з МВФ в Україні можливий навіть дефолт - експерт
Віктор суслов каже, що співпраця з МВФ для України - основний пріоритет. Фото: proua.info

Уряду вдасться утримати курс гривні й уникнути дефолту країни тільки в разі співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Таку думку висловив заслужений економіст, колишній міністр економіки, незалежний фінансовий експерт Віктор Суслов в ефірі Першого ділового каналу.

"Я вже давно кажу, що співпраця з МВФ для України - основний пріоритет, щоб підтримати і стабільний курс гривні, і платіжний баланс, і уникнути дефолту", - сказав він.

Аргументуючи свою позицію, експерт зазначив:

"Кругом повідомлення, що тільки в жовтні населення викупило валюти більше на 2 мільярди доларів, ніж продало. Це означає, що валютні резерви ще на 2 мільярди скоротилися. За цей період Міжнародному валютному фонду Національний банк виплатив більше 1 мільярда доларів. Це означає, що валютні резерви ще скоротилися".

Крім того, за його словами, значно погіршився платіжний баланс України.

"Якщо взяти останні дані, опубліковані Національним банком щодо платіжного балансу, то, наприклад, баланс товарів за 9 місяців досяг "мінус" 14 мільярдів 114 мільйонів доларів. Для порівняння, рік тому за три квартали було "мінус" 4 мільярди 580 мілйьонів ... Ми купуємо дуже багато імпорту і оплачуємо його за рахунок зовнішніх позик", - підкреслив Суслов.

Зараз ви читаєте новину «Без співпраці з МВФ в Україні можливий навіть дефолт - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути