середа, 31 серпня 2016 13:25

"Батьківщина" вимагає скасувати підвищення ціни на газ до початку опалювального сезону

Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" вимагатиме, щоб суд якомога швидше розглянув позови до уряду та Національної комісії регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) і скасував відповідні постанови про підвищення ціни на газ, гарячу воду та тепло. Про це повідомила лідерка партії Юлія Тимошенко перед початком засідання Окружного адміністративного суду Києва.

Вона позивається до Кабінету міністрів України та прем'єра Володимира Гройсмана, вимагає скасувати постанову про встановлення єдиної ціни на газ, передає прес-служба "Батьківщини".

 

"Для позову про скасування постанови Кабміну є всі підстави. Пан Гройсман і уряд перевищили свої службові повноваження, порушили свої посадові функції та здійснили злочин і встановили не ринкову ціну на газ, а ручну, регульовану ціну на газ, суттєво завищену. І зробили це всупереч законодавству", – наголосила лідерка "Батьківщини".

Тимошенко повідомила, що народні депутати разом з експертами провели детальний аналіз українського законодавства, зокрема, проаналізували закон про ринок газу, закон про Кабінет міністрів, закон про ціни та ціноутворення та дійшли висновку, що уряд та прем'єр-міністр не мали законного права встановлювати ціну на газ.

За її словами, "якщо говорять, що ціна на газ ринкова, то її має встановлюватися ринком, а не в ручному режимі паном Гройсманом в тих межах, в яких йому заманеться".

Юлія Тимошенко також зазначила, що ще одним підтвердженням економічно необґрунтованої ціни на газ є заяви голови уряду про прибутковість НАК "Нафтогаз України" за підсумками року на суму 21 млрд грн.

Адже, за словами лідера "Батьківщини", це зроблено на завищеній ціні на газ, "прибуток, який витягнули з кишень простих громадян".

"Цей надприбуток тепер корупційно розграбують! Ось так вони працюють. Вони не дивляться на закони, не дивляться на Конституцію і просто знущаються над людьми", – обурилася Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суди проти підвищення цін на газ і тепло перенесли

Лідерка "Батьківщини" також висловила переконання, що "суд, як би він не був залежний від Порошенка, не зможе не скасувати постанову КМУ про підвищення ціни на газ і не зможе не скасувати рішення НРКЕКП на підвищення вдвічі тарифів на тепло і гарячу воду".

"І якщо суд встановить, що дії уряду та НКРЕКП були незаконні, то має бути відкрите кримінальне провадження щодо Володимира Гройсмана та Дмитра Вовка за перевищення посадових повноважень та знущання над українським народом", – зауважила голова фракції.

У судовому засіданні разом із Юлією Тимошенко беруть участь народні депутати Іван Крулько, Вадим Івченко, Ігор Луценко, Надія Савченко, Олексій Рябчин, екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко, адвокати та громадські діячі.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" вимагає скасувати підвищення ціни на газ до початку опалювального сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути