четвер, 25 серпня 2016 11:56

Юлія Тимошенко: Україна має тисячолітню історію, тож 24 серпня – День відновлення незалежності

Юлія Тимошенко: Україна має тисячолітню історію, тож 24 серпня – День відновлення незалежності
фото:ua.112.ua

Україну може вважати одним із фундаторів сучасної Європи, адже вона має тисячолітню історію і самоврядні демократичні традиції державотворення. Тож 24 серпня – це День відновлення незалежності України.

Про це лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила в ефірі телеканалу "112.Україна".

"25 років – це відновлення нашої незалежності. Насправді незалежна, вільна українська держава зі столицею в Києві бере початок з IX століття – з 882 року. Ми мали на початку нашої історії п'ять сотень років сильної, вільної держави, яку можна вважати одним із фундаторів нинішньої розвинутої Європи. Згодом було ще 135 років козацької держави – вона теж була вільна. Тому треба пам'ятати, що наша історія є древньою, сильною і потужною", – наголосила Юлія Тимошенко.

Політик жорстко розкритикувала заяви Кремля про те, що "Україна начебто не відбулася". Вона порадила російським окупантам пам'ятати, що перша згадка про Московію зафіксована в літописах на 3 ст пізніше, ніж про Київську Русь, країни, що заклала фундамент нинішньої української державності.

Юлія Тимошенко зазначила, що українці мають пишатися своєю історією, адже "наша країна завжди демонструвала здатність до самоврядування, до демократії і свободи, і ніколи в наших традиціях не було такого явища, як узурпація влади та одноосібне правління".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відомі українці привітали Україну з Днем Незалежності у соцмережах

Лідерка "Батьківщини" упевнена, що "сьогодні треба думати, як відродити цю генетичну історичну пам'ять, унікальні традиції свободи, гідності, рівності та самоврядності".

"Я вірю в український народ, вірю в нашу політичну націю, в нашу армію і нашу міць – це і є основою нашого справжнього сьогоднішнього святкування", – підсумувала Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, раніше лідерка "Батьківщини" у своєму вітанні до Дня Незалежності заявила: "І в Київській Русі, і в часи Мазепи, і на початку ХХ століття на українській землі жив наш вільний і гордий народ. Воля та свобода вплетені в ДНК нації назавжди! Квітуча і мальовнича зовні, тверда як криця за характером – така наша Україна!".

Напередодні 25-річчя української незалежності партія "Батьківщина" запустила спецпроект під назвою "Україна: 25 моментів незалежності", який пропонує українцям згадати найвизначніші події новітньої історії нашої держави.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Тимошенко: Україна має тисячолітню історію, тож 24 серпня – День відновлення незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути