пʼятниця, 24 лютого 2017 18:10

Банківский день частково було зірвано через політиканство і ломбардне лобі - експерт

Банківский день частково було зірвано через політиканство і ломбардне лобі - експерт

"Великим провалом для депутатів та перемогою лобістів ломбардного бізнесу, є не прийняття законопроекту №1800 "Про ломбарди і ломбардну діяльність" у першому читанні. Адже 16-мільярдний ринок на сьогодні вважається не врегульованим і продовжує залишатись інструментом збагачення на найбідніших з громадян. Це в перспективі тільки поглибить показники бідності населення", - вважає політолог Вадим Карасьов, коментуючи вчорашнє засідання Верховною Ради.

Експерт акцентує увагу на тому, що парламент підтримав цілком правильну та конструктивну ініціативу фінансового комітету Сергія Рибалки щодо злиття банків у вигляді проекту закону "Про спрощення процедур капіталізації та реорганізації банків". Ним передбачено зменшити терміни розгляду документів та оптимізувати процедури капіталізації та реорганізації банків. Це в комплексі допоможе гарантувати безпеку вкладів громадян, зупинити банкопад на ринку, адже малі банки зможуть об'єднуватися та зменшити навантаження на Фонд гарантування вкладів.

"Однозначно - це перемога і профільного комітету, і ринку загалом, адже це допоможе вивести банківський сектор із депресивної зони в конструктивне русло.

Хоча ця перемога могла б бути не єдиною, якби депутати "Самопомочі" в пріоритет поставили економічні закони для населення, а не піар на "Блокаді" і не полишили зал засідань завчасно. Принципово важливо в профільні дні концентруватися на державницьких здобутках, а не особистісному піарі", - зазначив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Верховна Рада відмовилася врегульовувати діяльність ломбардів, не давши потрібної кількості голосів.

Зараз ви читаєте новину «Банківский день частково було зірвано через політиканство і ломбардне лобі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути