Ексклюзиви
вівторок, 05 квітня 2016 21:41

Банк "Хрещатик" визнали банкрутом

Банк "Хрещатик" визнали банкрутом
kievvlast.com.ua

Нацбанк відніс банк "Хрещатик" до категорії неплатоспроможних, повідомляє прес-служба регулятора.

"У кінці минулого тижня ситуація з ліквідністю банку різко погіршилася. Через брак коштів він почав затримувати платежі і без допомоги з боку акціонерів не міг впоратися із ситуацією. Національний банк проводив переговори з акціонерами, проте вони не дали належного результату. Зважаючи на це та порушення ПАТ КБ "Хрещатик" нормативів ліквідності та капіталу, правління Національного банку визнало його неплатоспроможним", - сказала заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова.

За словами Рожкової, 98,7 відсотків вкладників - 304 тис.осіб - отримають свої гроші в повному обсязі, бо їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тис. грн.

"КМДА ухвалила рішення про внесення в банк 150 мільйонів гривень. Проте ця сума мала надійти до банку після аналогічної дії з боку мажоритарних акціонерів, які не виконали своєї частини домовленості", - додала заступник голови Нацбанку.

Торік Нацбанк визнав структура власності банку прозорою. Кінцевими власниками є Андрій Іванов (37,44%), територіальна громада Києва в особі КМДА (25%), Микола Солдатенко (24,24%) та низка міноритарних власників.

На початку лютого банк "Хрещатик" отримав від Національного банку короткостроковий кредит 190 млн. грн на підтримку ліквідності.

Зараз ви читаєте новину «Банк "Хрещатик" визнали банкрутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути