понеділок, 01 жовтня 2012 16:35

Янукович перекинув 2,1 мільярда держпідтримки "Нафтогазу" на виплати шахтарям

Янукович перекинув 2,1 мільярда держпідтримки "Нафтогазу" на виплати шахтарям
Віктор Янукович підписав ухвалені парламентом 18 вересня поправки до бюджету. Фото: liga.net

Президент слідом за Верховною Радою підтримав ініціативу уряду збільшити на 2,1 млрд грн часткове покриття у 2012 році витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції за рахунок збільшення дефіциту держбюджету і скорочення фінансування НАК "Нафтогаз України".

Як повідомляється на сайті глави держави, він підписав ухвалені парламентом 18 вересня відповідні поправки до бюджету.

"Передбачено збільшити фінансовий ресурс на 2,1 млрд грн для виплати заробітної плати шахтарям ... за рахунок облігацій внутрішньої державної позики НАК "Нафтогаз України", - повідомляється в пояснювальній записці до закону.

Згідно з документом, витрати і дефіцит держбюджету збільшені на 2,1 млрд грн - відповідно, до 346,347 млрд грн і 272,29 млрд грн. Одночасно зменшено обсяг випуску ОВДП для фінансування "Нафтогазу України" на ті ж 2,1 млрд грн - до 9,9 млрд грн, що збереже узгоджений з Міжнародним валютним фондом дефіцит держфінансів на колишньому рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці стали купувати на 40% менше валюти, а заробітчани почали переказувати більше - НБУ

Уряд пояснював, що в чинному держбюджеті-2012 держпідтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості передбачена а в обсязі 7,802 млрд грн. Передбачалося, що за січень-серпень по цій програмі витрати сягнуть 4,422 млрд грн, однак "у зв'язку з важким фінансовим станом вугледобувних підприємств та з метою забезпечення виплати заробітної плати шахтарям і оплати за спожиту електроенергію" вони опинилися більше на 1,821 млрд грн, говориться в пояснювальній записці.

Щомісяця на ці цілі йшли 780,4 млн грн бюджетної підтримки, що дозволило 100% виплатити зарплату і лише на 64% оплатити електроенергію.

У записці також уточнюється, що в першому півріччі цього року жодне державне вугледобувне підприємство не отримало прибутку від випуску готової товарної продукції.

Зараз ви читаєте новину «Янукович перекинув 2,1 мільярда держпідтримки "Нафтогазу" на виплати шахтарям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути