Ексклюзиви
середа, 27 серпня 2014 17:26

"Якщо банк Єфремова прострочить кредит хоч на день, Гонтарєву потрібно посадити" - адвокат

"Якщо банк Єфремова прострочить кредит хоч на день, Гонтарєву потрібно посадити" - адвокат
Фото:segodnya.ua

"Український комунальний банк" залучив у Нацбанку 51 млн грн кредитів. Найближчим часом повинен отримати ще 83 млн грн. Цей банк знаходиться в Луганську і належить колишньому голові "регіоналів" у Верховній Раді сьомого скликання Олександру Єфремову.

Акціонери виставили як заставу власне нерухоме майно, вартістю близько 170 млн грн.

"Багато відділень виявилися відрізаними від головного офісу, в них неможливо підвозити готівку і виробляти інкасацію, обслуговувати і ремонтувати банкомати і термінали. Прихід грошей на рахунки клієнтів цього банку за останні місяці скоротився більш, ніж у 200 разів. Значно зросла кількість вкладників, що бажають достроково отримати депозити, в п'ять разів зменшилися залишки на карткових рахунках", - кажуть у Нацбанку про "Український комунальний банк".

"Міжнародний валютний фонд заборонив кредитувати такі дрібні банки. Їх необхідно ліквідувати. Наразі в нас немає доказів, що "Український комунальний банк" фінансує терористів. Інакше ми б звернулись до відповідних органів. Але чутки такі ходять. Припускаю, що цей кредит такий скромний банк отримав за великий хабар. Якщо "Український комунальний банк" хоч на день прострочить цей кредит, голову Нацбанку Валерію Гонтарєву потрібно посадити за злочин перед українським народом", - говорить адвокат Ростислав Кравець, який захищає в суді валютних вкладників.

Голова Асоціації українських банків Олександр Сугоняко зауважує, що банки, не залежно від їх розміру, необхідно рефінансовувати.

"Ліквідацію будь-якого банку можна порівняти з інсультом, адже за ним стоять вкладники. Влада має відноситись до всіх банків однаково. 2004-го влада Кучми хотіла ліквідувати банк Петра Порошенка "Мрія". Я виступив на його захист, хоча він теж був невеликим. Якщо є докази, що банк належить Єфремову, а той у свою чергу фінансує терористів — цим мають займатись відповідні установи. Які також мають дати оцінку Нацбанку. Після чого "Український комунальний" треба продавати, передавати, націоналізувати, але не ліквідовувати. За умови, якщо він фінансово здоровий", - вважає Сугоняко.

"Український комунальний банк" працює на ринку України з 10 серпня 1993 року і входить до групи невеликих фінансових установ. У банку відсутні власники значної частини акцій, повідомляють офіційно в НБУ. Але існує неофіційна інформація, що його бенефіціаром є Олександр Єфремов. Заступник голови СБУ Віктор Ягун повідомляв раніше, що ймовірно він фінансує терористів на Сході.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо банк Єфремова прострочить кредит хоч на день, Гонтарєву потрібно посадити" - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути