Ексклюзиви
середа, 04 червня 2014 17:10

Вкладники банку "Форум" звинувачують самооборону Майдану у знесенні наметового містечка біля Кабміну
2

Вкладники ПАТ "Банк Форум" затримали осіб, причетних до знесення їхнього наметового містечка біля будівлі Кабінету міністрів України в ніч 3 на 4 червня. Ними виявилися активісти самооборони Майдану, повідомив голова ініціативної групи вкладників Павло Сидоренко.

За його словами, автобус з нападниками перебував у стадіону "Динамо" ім. Валерія Лобановського. Біля нього були виявлені елементи наметів та іншого майна протестувальників.

"Хлопець, який знаходився в автобусі сказав, що він відноситься до 17-ої сотні Майдану, вони постійно перебувають біля Верховної Ради, а знести намети біля Кабміну їх найняли вчора ввечері", - повідомив Сидоренко.

Вкладники банку одразу ж викликали міліцію, яка задокументувала всі обставини і речові докази. Сидоренко зазначив, що хід розслідування покаже, чи мають до знесення наметів безпосереднє відношення високопосадовці.

"Якщо влада дійсно не має відношення до замовлення на знесення наметів, то розслідування буде проведено дуже швидко і винні будуть покарані. Якщо цього не відбудеться, то висновок буде тільки один - замовником погрому в кращих традиціях Януковича є нинішні високопосадовці з владних кабінетів на Грушевського", - зазначив Сидоренко.

Нагадаємо, що в ніч з 3 на 4 червня група з 20 осіб з бітами в камуфляжі без розпізнавальних знаків напала на намети чорнобильців і вкладників банку "Форум", які були встановлені на тротуарі біля будівлі Кабміну. Нападники демонтували всі намети і забрали їх з собою разом з майном протестувальників.

У понеділок, 2 червня вкладники та клієнти "Форуму" оголосили безстрокове пікетування Кабміну з вимогою скасувати рішення про ліквідацію і націоналізувати банк.

Довідка. ПАТ "Банк Форум" заснований в 1994 році і входить у 20-ку найбільших банків України. 13 березня 2014 НБУ замість рефінансування банку ухвалила рішення про його неплатоспроможність і передав "Форум" у відання Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. 16 травня 2014 Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявив, що отримав заявки від потенційних інвесторів банку "Форум " та оголосить по них рішення протягом тижня. Один з претендентів на банк, Yernamio Consulting, пов'язаний зі Смарт-Холдингом, на підтвердження серйозності своїх намірів виступити інвестором банку "Форум" днями перерахував на спеціальний рахунок у НБУ 50 млн долл. За неофіційною інформацією, намір виступити інвесторами також виявив державний Укргазбанк.

27 травня ФГВФО осіб на засіданні дирекції прийняв рішення про відмову приватному інвестору в придбанні банку "Форум" і про підготовку до продажу активів і пасивів банку в рамках процедури ліквідації.

Зараз ви читаєте новину «Вкладники банку "Форум" звинувачують самооборону Майдану у знесенні наметового містечка біля Кабміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути