пʼятниця, 22 травня 2015 17:50

Як відкрити комісійний магазин за 10 тисяч гривень?
6

10 тисяч гривень вистачить, аби відкрити комісійний магазин дитячого одягу. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла киянка Лідія Юхимчук.

"Цих грошей мені вистачило, аби почати власну справу, - говорить Лідія Святославівна. - 120 доларів витратила на стелажі, вішаки і манекени. Купувала вживані. Знайома закрила магазин, у якому торгувала турецьким одягом. У неї перекупила манекени. В інтернеті знайшла дешеві вішаки. Ризикнула і розпочала бізнес у кризу, бо він потребує мінімум капіталовкладення. Товар не купую, а лише приймаю на реалізацію. Платити доводиться тільки за оренду приміщення, комунальні послуги та заробітну плату продавцям".

Магазин відкрився у лютому. Третина площі пустує. Під дверима до підсобки гора вішаків і чотири голі манекени. На вітрині дитячі демісезонні курточки, у залі виставлені візки, манежі, гойдалки, ходунці. Товар удвічі дешевший, ніж новий. На багатьох висять нові бірки.

"Часто батьки приносять одяг, який дитина ні разу не вдягала, - пояснює продавець Тетяна, яка працює у магазині другий місяць. - Це подарунки, які не підійшли. У нас товар довго не лежить. Бо ціни дешевші, ніж на базарі в Хмельницьку".

Пакет дитячого одягу приносить киянка Олександра Марощак. Дістає футболки, джинси і шорти, сандалі та кросівки.

"Вже півроку без роботи. Стою на біржі. Грошей постійно не вистачає, тому почали виносити зайве у комісійні магазини. Розпродала весь дитячий одяг, з якого сини повиростали", - пояснює Олександра.

За її порадою несу у дитячий комісійний магазин візок Geobi, стілець для годування Chicco, весняний комбінезон, джинси і дві пари дитячих черевиків.

Товар приймають на реалізацію за попереднім записом. Записують на ранок, бо тоді найменше покупців. Продавщиця общупує речі, перевіряє, чи на місці усі ґудзики і кнопки, принюхується. Джинси, які пахнуть пральним порошком, оцінює у 120 гривень, черевики – по 150 грн за пару. Візок оцінює у 1700 грн. Новий такий коштує 3 тис. грн. Стілець для годування хоче виставити на продаж за 1600 грн. В інтернет-магазинах він по 2,5 тис. грн. Просить пред'явити паспорт. Дані записує у журнал.

На кожен товар роблять націнку у 20 %. Через тиждень телефонують з магазину. Продали джинси, візок і стілець для годування. Мене просять зайти за грошима. Черевики і комбінезон ніхто не запитував. Через місяць забираю їх додому. Продавець каже, одяг не відповідає сезону. Радить принести у вересні.

Зараз ви читаєте новину «Як відкрити комісійний магазин за 10 тисяч гривень?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути