вівторок, 24 грудня 2013 16:59

Як не розтринькати всі гроші на новорічних розпродажах

Як не розтринькати всі гроші на новорічних розпродажах
Фото: sameto.com.ua

Перед Новим роком починається сезон масових знижок. Про те, як уберегтися від непотрібних покупок, кореспонденту Gazeta.ua розповів столичний психолог Юрій Калашніков.

"За покупками краще ходити на вихідних. Перед тим треба гарно виспатися, поснідати і скласти список необхідних для придбання речей. Не варто заходити в магазин дорогою з роботи. В цей час людина відчуває себе стомленою і в неї виникає бажання хоча б чимось себе порадувати. Якщо по дорозі трапиться магазин, може залишити там останні гроші. Покупкою вона виправдовуватиме те, що так багато часу проводить на роботі", - порадив психолог.

"Якось знайомий розказував, що дружина за останні 500 гривень купила собі французькі парфуми. Виправдовувалася: "Цього місяця працювала без вихідних. Хіба не можу собі дозволити?" Вони перед тим купили квартиру і віддали всі свої заощадження. До кінця місяця мусили позичати гроші у друзів", - додав він.

Також порадив планувати покупки заздалегідь, а кредитну картку залишати вдома.

"Якщо людина хоче стати багатою, вона має бути цілеспрямованою. Кожен похід у магазин треба планувати. Складайте список і купуйте лише те, що є в ньому. Не беріть із собою зайвих грошей і тим більше кредитних карток. Вони дають відчуття матеріальної незалежності і цим створюють додаткові проблеми", - порадив Калашніков.

Запевняє, що не варто купувати річ на розпродажах лише тому, що вона коштує вдвічі дешевше.

"Часто такі речі так і лишаються висіти у шафах. Якщо ви хочете купити щось дорожче 1000 гривень, почекайте тиждень. Якщо за цей час бажання не зникло, річ можна купувати", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Як не розтринькати всі гроші на новорічних розпродажах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути