четвер, 18 липня 2013 14:21

Ахметов почав імпортувати газ з Європи

Ахметов почав імпортувати газ з Європи
ДТЕК планує імпортувати до 100 млн куб. м природного газу. Фото: 24tv.ua

"ДТЕК Трейдинг" почав імпортувати природний газ з Європи.

Про це повідомила прес-служба компанії.

У липні ДТЕК планує імпортувати до 100 млн куб. м природного газу. Обсяг імпорту до кінця року буде коректуватися виходячи з економічної доцільності та кон'юнктури на українському і європейському ринках газу.

"Входження ДТЕК у нафтогазовий бізнес продиктовано необхідністю забезпечити ресурсами власні генеруючі потужності і потреби підприємств групи СКМ, що в цілому становить близько 6 млрд куб. м на рік. У початку 2013 року компанія досягла угоди про придбання пакета акцій ПрАТ "Нафтогазвидобування" - найбільшої приватної газодобувної компанії України з перспективами розвитку видобутку природного газу до 1,5 млрд куб. м. У липні 2012 року "ДТЕК Трейдинг" отримав п'ятирічну ліцензію на постачання природного газу, що дозволило зайняти активну позицію на внутрішньому і зовнішньому газових ринках", - сказано в повідомленні прес-служби.

Стратегія розвитку ДТЕК до 2030 року передбачає створення диверсифікованої енергетичної компанії з присутністю на зовнішніх ринках. Це передбачає торгівлю енергетичними продуктами, включаючи газ, як на біржі, так і за прямими договорами, у тому числі з зарубіжними партнерами.

Потреба ДТЕК у газі оцінюється в понад 3 млрд куб. м на рік.

Нагадаємо, ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов почав імпортувати газ з Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути