вівторок, 25 листопада 2014 14:45

9 тисяч гривень заробила швачка на костюмах для собак
8

Одяг для собак повинен бути не тільки красивим, але й зручним
Фото: надані Оленою Борисовою
Вартість курток і комбінезонів – від 200 до 900 гривень.

Олена Борисова з Дніпропетровська чотири роки шиє теплий одяг для собак.

"Пошитий на замовлення плащ чи комбінезон для собаки обійдеться удвічі дорожче, ніж привезений з Китаю, - говорить Борисова. – Побільшало замовлень, коли стало холодно. Тільки за листопад заробила майже 9 тисяч гривень. Шию теплі комбінезони, курточки і кожушки. Часто замовляють кофти і жилетки для собак із флісу, куртки-дощовики".

Одяг для собак у Борисової купують власники такс, бульдогів, а також мініатюрних пород: йоркширський тер'єр, той тер'єр, чіхуахуа, китайська хохлата.

"Вартість курток і комбінезонів – від 200 до 900 гривень. Цього року у моді пальта з хутряним коміром, - каже Борисова. – На холоднішу зиму купують пуховики з капюшонами. Якщо шию на замовлення, беру 50 відсотків передоплати. Від замовника треба лише розмір. По каталогу він обирає тканину і модель, яку хоче купити".

Зимовий комбінезон повинен затуляти не тільки спину, але й живіт.

"Одяг повинен бути не тільки красивим, але й зручним, - пояснює Олена. - Якщо собаці буде щось заважати, вона намагатиметься зняти вбрання з себе. Одяг повинен не тільки зігрівати, але й захищати від бруду, снігу. Шию осінні і зимові комбінезони з тканин, яку легко чистити і прати. Варто врахувати, що не всі собаки люблять одягатися тепло. Якщо тварина рухлива, їй може стати спекотно у курточці. Достатньо тоді одягти на собаку майку, светр і плащик. Для короткошерстих песиків раджу одягати сорочку чи кофту під комбінезон".

Зараз ви читаєте новину «9 тисяч гривень заробила швачка на костюмах для собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути