Ексклюзиви
четвер, 26 липня 2012 13:28

73% українців не читають книг. Найбільш начитані - шведи

73% українців не читають книг. Найбільш начитані - шведи
Фото: russiaregionpress.ru

Кожен четвертий українець не читає книжок, - такі результати цьогорічних досліджень компанії GfK Ukraine. Для 73% населення книга не входить у сферу зацікавлень. Серед причин того, чому українці не читають, експерти вказують на наслідки "лихих 90-х", старіння бібліотечних фондів і відсутність моди бути освіченим.

За даними фахівців, зараз щодня чи майже увесь тиждень читає трохи більше 15% українців, 19% - беруть до рук книгу раз на місяць.

"Саме у молодих українців гасне інтерес до книг. Якщо у 2009-у році серед тих, хто щодня відкривав книгу, був 31% людей до 30-и років, то у 2011-у році показник впав до 26%. Натомість люди почали більше уваги приділяти інтернету і комп'ютерам", - зауважують дослідники.

Найбільше начитана у Європі нація — шведи. Близько 84% з них щороку прочитує щонайменше одну книгу. За даними соціологів, у Казахстані та Естонії чверть населення країни не читає книг взагалі.

У Бразилії до читання книг заохочують в'язнів. За кожну прочитану книгу їм скорочують термін перебування за ґратами на 4 дні. В'язні можуть вибирати між художніми творами, філософськими чи науковими працями. На читання однієї книги дають до місяця часу. У рік зараховують не більше 12 прочитаних книг.

Зараз ви читаєте новину «73% українців не читають книг. Найбільш начитані - шведи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути