вівторок, 21 лютого 2012 12:06

Книгарні не втрачають популярності: 20 найдивовижніших книжкових крамниць
29

Atlantis Books, Санторіні, Греція
Фото: Фото з сайту http://flavorwire.com
Atlantis Books, Санторіні, Греція
Librer?a El Ateneo Grand Splendid, Буенос-Айрес, Аргентина
 Bart’s Books, Огай, США
Barter Books,  Енвік, Велика Британія

Західні видання створили галерею найгарніших книгарень Європи, Америки та Азії. Поштовхом до цього стало те, що дедалі більше людей віддають перевагу електронним магазинам. Натомість, за словами авторів добірки, втрачається важликий атрибут читання - запах свіжонадрукованих сторінок, фантазійність ілюстрацій та сам процес єднання з літературою.

Тут ми побачимо стіни давнього костелу, перетвореного на книгарню й нові крамниці з хитромудрим дизайном, дитячі світлі читальні й тихі зали для дорослих, відкритий простір і спіральні стелажі.

За даними Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів українці щорічно витрачають на книги майже сто мільйонів доларів. Підрахунки наших витрат були зроблені на основі відпускної ціни видавництв (у середньому вартість книги оцінюють в 3,5 долара).

За словами президента Асоціації Олександра Афоніна літературні витрати поляків складають 1 мільярд 187 мільйонів євро на рік.

"Це говорить не про потужність кишені рядового поляка, а про прагнення польської нації до самовдосконалення, до цивілізаційного розвитку", – додав він і зазначив, що для українців книга перестала бути елементом підвищення професійного й інтелектуального рівня.

Іншими словами, "українці втратили бажання читати".

 

Зараз ви читаєте новину «Книгарні не втрачають популярності: 20 найдивовижніших книжкових крамниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі