четвер, 02 січня 2020 17:12

Зрадники з окупованих територій мають право на дві пенсії – Галина Третьякова

Зрадники з окупованих територій мають право на дві пенсії – Галина Третьякова
Слуга народу Галина Третьякова вважає порушення Женевських конвенцій антиросійськими санкціями. Фото: росЗМІ

Пенсіонери з окупованих територій мають отримувати дві пенсії.

Про це заявила глава парламентського комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова із фракції "Слуга народу", пише "Інтерфакс Україна".

"Ми не визнаємо окупанта і його дій, ми не визнаємо тих "пенсій" та "документів", ми не визнаємо того, що там відбувається. На технічному рівні ми не будемо з'ясовувати, що людині там платять, а будемо забезпечувати його пенсією, тому що це наш громадянин і в нас із ним як у держави є зв'язок", – заявила Третьякова в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни заявили, що роздали жителям Донбасу майже 200 тисяч паспортів РФ

За її словами, отримання пенсій в окупованому Криму чи на Донеччині не є приводом для припинення виплат Україною.

"Це пенсіонери 60–70–80 років, вони не можуть відкрити тут бізнес, вони не можуть платити за оренду житла, не можуть отримати тут підтримку – вони залишилися там. І нехай вони навіть отримують по дві пенсії – хіба це має розірвати зв'язок із нашою державою і зі мною як із політиком? Ні! " – сказала парламентарій.

Третьякова впевнена, що виплати пенсій жителям окупованих територій є антиросійськими санкціями.

"Я згодна з тим, що вони отримують пенсію від російського уряду, нехай вони економічно його розоряють, і це буде своєрідним видом санкцій, який іде на користь наших громадян, які там живуть. Нехай отримують дві пенсії, і хоча б так Росія компенсує цим людям ті незручності, яких вона їм завдала", – вважає Третьякова.

Чи отримуватимуть дві пенсії жителі підконтрольної українському уряду території, Третьякова не уточнила.

Виплачувати пенсії жителям окупованого Донбасу можна лише після деокупації.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, пише "Інтерфакс-Україна".

"Для ЄС виплата пенсій на окупованій території – це правозахисне питання, це дуже важливий нюанс. Вони не можуть не наполягати на тому, що це потрібно робити, але вони також розуміють, що одна річ – хотіти щось зробити, а інша – це мати технічну можливість і можливість у плані безпеки. Сьогодні, в нинішній реальності, таких можливостей немає", – говорить Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Зрадники з окупованих територій мають право на дві пенсії – Галина Третьякова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути