вівторок, 14 червня 2016 00:39

Загострення на Донбасі: Путін змушує Україну прийняти його умови - Шкіряк

Загострення на Донбасі: Путін змушує Україну прийняти його умови - Шкіряк
Фото: www.volynnews.com

Президент Росії Володимир Путін планує далі вести активні бойові дії на Донбасі і шантажувати Україну, змушуючи прийняти умови РФ під час переговорного процесу.

Про це в Маріуполі заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, передає Mariupol.ТV.

Він вважає, що в своїх діях на Донбасі Путін не зупиниться. А також повідомив, що проти бійців ВСУ воюють кадрові російські військові. Зокрема, до складу ворожих ДРГ входять спецпризначенці ГРУ Збройних сил РФ.

"Якщо говорити про міжнародний рівень цих дій, то це рівень шантажу, оскільки в тих умовах в яких ми знаходимося, йому (Путіну. - ред.) просто давати вказівки, які виконують терористи. А в розмовах з цивілізованим світом він потім каже - я нічого зробити не можу", - сказав він.

Шкіряк повідомив, що 90% обстрілів бойовики роблять із забороненого мінських угодами озброєння калібру 122 і 152 міліметра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ попередила теракт в Маріуполі

"Тому Україна повинна бути готова до будь-якого розвитку подій на Донбасі. Однак на даний момент сил для повномасштабного наступу у супротивника немає. Крім того, українська армія сильніша, ніж два роки тому і здатна відстояти свою територію. А чужої землі Україні не потрібно", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Загострення на Донбасі: Путін змушує Україну прийняти його умови - Шкіряк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути