понеділок, 30 січня 2017 22:13

Загострення конфлікту: Порошенко просить втрутитися міжнародні організації

Загострення конфлікту: Порошенко просить втрутитися міжнародні організації

Про надзвичайну ситуацію в Авдіївці поінформують Раду безпеки ООН і ОБСЄ. Таке доручення дав дипломатам президент Петро Порошенко.

Повідомляє "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко терміново повернувся в Україну

"Президент доручив негайно проінформувати про надзвичайну ситуацію в Авдіївці Радбез ООН, австрійське головування в ОБСЄ, наших партнерів в ОБСЄ, а також наших партнерів в Раді Європи", - говорить глава українського МЗС Павло Клімкін.

Вранці 29 січня бойовики зробили спробу штурму авдіївської промзони. За даними штабу АТО, вони почали інтенсивний обстріл зі стрілецької зброї та мінометів, а пізніше штурм з метою відтіснити українські підрозділи. У Міноборони повідомили, що всього бойові дії безперервно тривали 19 годин. У Авдіївській промзоні противник поніс важкі втрати: 15 бойовиків ліквідовано, 24 – поранені. Серед ліквідованих командир батальйону так званої "ДНР" з позивним "Грек".

У Авдіївці після обстрілів залишилася тільки одна лінія електропостачання.

За даними Міноборони, минулої доби у зоні АТО загинули п'ятеро бійців української армії. Сьогодні станом на 18:00 прес-центр штабу АТО повідомив про загибель 3 бійців, 17 осіб отримали поранення, 3 – травми.

Зараз ви читаєте новину «Загострення конфлікту: Порошенко просить втрутитися міжнародні організації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути