четвер, 09 травня 2024 14:42

Атак Росії побільшало на 17% - британська розвідка

Атак Росії побільшало на 17% - британська розвідка
Атак на сході побільшало на 17% у порівнянні з березнем. Фото: Генштаб ЗСУ

У квітні 2024 року на сході України посилились російські атаки.

Їх побільшало на 17% у порівнянні з березнем. З них понад три четверті відбулися у районах Авдіївки, Часового Яру та Мар'їнки, пише розвідка Великої Британії.

"З березня по квітень нападів в околицях Часів Яру побільшало на 200 відсотків. Це майже напевно є відображенням нових спроб Росії отримати контроль над містом, розташованим на височини на захід від Бахмута", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розповіли, скільки військ РФ стягнула під Часів Яр

Попри значне збільшення атак, Росія досягла лише незначних тактичних успіхів у цьому районі протягом квітня і майже напевно зазнала великих втрат.

Якщо російські окупанти не захоплять Часового Яру, вони не зможуть просуватися далі в напрямку Краматорська та Костянтинівки.

Значення цього міста для планів загарбників прокоментував офіцер прес-служби 26-ї артилерійської бригади ім. Романа Дашкевича Олег Калашніков.

Зараз ви читаєте новину «Атак Росії побільшало на 17% - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути